Unna dig lite mer i vardagen

Jag är en riktig frukostperson och jag älskar att lyxa till frukosten när tiden finns. En riktigt god frukost innehåller det mesta och ska helst vara som en liten buffé. Det bästa är om det finns färsk frukt, snittar, pannkakor, våfflor, nybakat bröd, massor med olika pålägg och ostar.. Gott kaffe och fräscha juicer är också ett måste. Jag tycker att man utan tvekan ska unna sig en hotellfrukost eller en lyxbrunch någon gång ibland!

Att få unna sig något gott efter en hektisk arbetsvecka gör att man får lite tid att återhämta sig. Vem behöver inte tid att unna sig lite mer återhämtning nu för tiden? Allting är så stressigt mest hela tiden. Gå upp, lämna barn på dagis och skola, jobba hela dagen, hämta barn, laga middag, natta barnen och sedan försöka få lite välbehövlig egentid. Då är det toppen att på helgen kunna åka iväg och lyxa till det. Det är inte bara en lyxbrunch som kan rädda återhämtningen. Jag tycker att man ska försöka åka iväg på miniweekends för att få chans att unna sig och uppskatta de små flykterna i vardagen.

Om man inte har råd att smita iväg på miniweekends så kan man fortfarande unna sig lite mer på hemmaplan. Det går att göra en egen lyxbrunch hemma med massa gott, eller varför inte göra en spabehandling hemma? Allting behöver inte bli så dyrt bara för att man lyxar till det. Om man vill ha en hemma-spa-dag så kan man köpa någon fräsch rengöringskräm för ansiktet och för kroppen. Rengöra ordentligt, peela kroppen och sedan smörja in hela kroppen med en väldoftande bodylotion. För håret så gör man en ordentlig hårinpackning och samtidigt en svalkande ansiktsmask. Självklart under denna hemma-spa-dag så ska man unna sig något gott att dricka och äta. Ett glas bubbel eller en fräsch och nyttig juice och något gott och fräscht att tugga på.

Oavsett om du väljer att unna dig en shoppingresa till Paris, hotellfrukost, en lyxbrunch eller en hemma-spa-dag, så ska du göra det! Vi mår bra av att få koppla bort vardagen en stund och få drömma oss bort och bara njuta. Vi alla behöver en paus från stress och prestation. Våga ta hand om dig själv

23 Jun 2017