Senaste inredningstipsen

Vi ser en del annolrunda trender i år. Överlag går vi från den typiska skandinaviska stilen med vitt, svart, grått, till mer färger, både på väggar och golv. Det strama får ge vika för det mer inbäddade. Jag tänker framför allt på mattor. Ryamattan är inne igen, liksom heltäckande matta, och alla mattor med långt hår. Så nu ska vi boa in oss i härliga mattor. När det gäller det gröna inomhus, är det inne med större växter, och inte bara en och annan växt, utan hela växtterrarier! Vi tar in rabatten, helt enkelt.

Stormönstrat både på möbler och väggar

Nu ser vi mönstrade soffor, helst stora mönster och mycket färggrannt. Soffan blir mer av ett utropstecken i rummet enligt Elle Decoration. Nu tar vi ut svängarna när det kommer till möbler, liksom utmed väggarna. Det blir inne med brunt, blått och rosa på väggarna, liksom mönster, medaljonger och blommor. Framför allt är det roligt att det blir inne med rosa väggar, och då inte bara i flickornas rum. Även det bruna kan gå i rosa, om ni förstår mig rätt.

Minimala boytor

Enligt samma Elle Decoration blir det mer och mer inne att bo smått. Vi blir mer och mer miljövänliga och tänker på att inte ta för mycket av jordens resurser och det avspeglar sig i byggandet, nya husen och planer för framtiden. En annan trend är att vi tar in långa bänkar i köket, eller vardagsrummet. Många får plats på det sättet på minimal yta. Dessutom kan långbänken bli en möbel man kan ställa saker på, blommor till exempel. Till sist, något som jag verkligen gillar: Dags att ta fram de vackra silversakerna som vi tog bort för 30-40 år sedan. Vi ser nu mycket vackra silverhantverk som prydnad. Det är silverljusstakar, silverlyktor och silverlampor. Dags att njuta av denna vackra metall!

10 Mar 2017