När en anhörig går bort

När man förlorar en anhörig, så är det en hel del saker att tänka på, mitt i sorgen man har. Det ska planeras en begravning, det ska göras en bouppteckning och flera andra saker. Det man bör göra är detta:

  • Förbered begravningen så tidigt som möjligt
  • Skaffa dödsfallsintyg – för att kunna ta hand om dödsboet
  • Gör en bouppteckning
  • Avsluta abonnemang och prenumerationer
  • Ta hand om den avlidnas bankkonton

 

En begravning är bra att ordna i god tid. Ska du anordna en begravning i Kungälv är det bra att ta kontakt med en begravningsbyrå som finns där. Det kan vara så att den som har avlidit har lämnat önskemål om hur de vill att sin begravning ska gå till. Att planera en begravning är bra att göra tillsammans med en begravningsbyrå som också kan ge svar på frågor och funderingar som du har. 

Saker att ta tag i när en anhörig avlider

Det är även en hel del praktiska saker som måste göras när en person går bort. Det är dels att se till att få ett dödsfallsintyg, sedan göra en bouppteckning. Den kan man göra på egen hand eller anlita någon att göra det åt en. Sedan är det bra att även avsluta konton, abonnemang, prenumerationer med mera. 

Det kan vara svårt att veta vad man ska göra och hur, särskilt när man är i sorg. Som tur är så finns det flera olika instanser man kan vända sig till som kan hjälpa till. 

 

20 Mar 2019