Kostvanor och tillskott

Ibland är det så att man kan ha behov av att äta extra kosttillskott, om man inte får i sig rätt mängd via maten. Mycket av näringen, vitaminerna och mineralerna går att få i sig via mat, men det beror på hur man äter. Sedan finns det vissa tillskott, som man kan behöva ändå. Tillskott från Fitline pm international är bra om man tränar till exempel, eller vill hjälpa hälsan att hållas på topp. Hur vet man då om man behöver ha extra vitaminer, eller om man gör bra val med mat? Det är inte alltid det är lätt att veta.

Välj rätt mat

Det går att välja bra mat, som ger rätt näring, men ibland är det ändå bra med kosttillskott från Fitline pm international, eller andra varianter. Om man väljer att äta hälsosam vardagsmat och en varierad kost så får man en god grund till en bra hälsa och det bidrar till att man får i sig näringsämnen som manbehöver.

Så äter man en varierad och sund kost som innehåller mycket grönsaker, frukt och bär, grova fullkornsprodukter och fisk och begränsade mängder med processat kött, rött kött, salt och socker så klarar du man sig oftast utan kosttillskott. Det får även gärna vara ekologiskt.

Ibland krävs det extra ändå

Även om du äter varierat så kan det i vissa fall ändå behövas olika former av kosttillskott. Det kan ha med sjukdomar eller ålder att göra, eller annan orsak. Sedan blir det allt mindre näring i den mat som odlas tyvärr.

11 Jan 2018