Hur funkar det att vara giggare?

Idag finns det smarta plattformer där du kan få hjälp med att få jobb på olika sätt. Du kan frilansa eller testa på att vara giggare och ha en gigmanager som hjälper dig. En sådan plattform är Gigstep. De erbjuder fasta och tidsbestämda uppdrag hos olika företag. Du kan därmed testa på olika yrken eller olika arbetsplatser. Det är bra sätt att jobba på om du vill ha ett jobb för stunden eller letar efter ett sätt att få in foten på ett visst företag. 

Du kan frilansa

Om du föredrar att vara något friare, ta uppdrag då och då, på olika sätt så är det bra att vara frilansare. Du kan då hoppa in under kortare eller längre perioder och går sen vidare till nästa uppdragsgivare. Detta är ett sätt att jobba på som ger dig mycket variation. Du kan även få hjälp med att fakturera och betala skatt och avgifter. 

Jobba som giggare

Du kan också välja att jobba som giggare. Det blir då ett sätt för dig att testa på olika branscher för kortare eller längre perioder. Du kan på detta sätt bredda ditt cv på ett mycket bra sätt. Som giggare kan du ha ditt eget företag eller anställas direkt av i detta fall Gigstep. Att jobba som giggare ger dig flexibilitet och du kan få nytta av de kunskaper du har inom ett eller flera områden. Det kan även leda till en fast tjänst om det är vad du önskar. 

4 Nov 2020