Funderar du på att bli revisor?

Är det kanske så att du funderar på att läsa vidare och plugga till revisor? Det så att du en dag kan jobba på ett ställe som till exempelvis Dillon? Revisor, det är ett bra yrke, men det är en fördel om du gillar matematik samt är rätt bra på det. För att kunna studera till detta, så är det som så att du först måste ha en avslutad gymnasieutbildning. Sedan ska du gå tre år på högskola eller universitet mot ekonomi för att få en kandidatexamen samt att du även måste göra en praktisk utbildning där du arbetar under en auktoriserad revisor och det i tre år.

När alla dessa delar är avklarade så ska du göra ett prov hos Revisorsnämnden som ger dig din titel som auktoriserad revisor.

För att studera ekonomi på högskola eller universitet krävs följande betyg från gymnasiet:

  • Grundläggande behörighet
  • Engelska 6
  • Matematik 3b/3c
  • Samhällskunskap 1b/1a1+1a2

Vad gör en revisor?

En revisor kan ha en mängd olika arbetsuppgifter. Bland annat kan du komma att jobba med att kontrollera och granska olika företags redovisning och styrning. Som revisor ska du alltid arbeta objektivt och neutralt med dina frågor och uppgifter. Det är din uppgift att granska och rapportera när fel och problem uppstår inom företag. 

Att arbeta som revisor är inte alltid lätt, då det är ett ganska avancerat yrke. Du måste vara mycket noggrann samt ha det lätt för siffror. Du måste även kunna följa regler och instruktioner och alltid vara uppdaterad på vad som gäller, samt att kunna samarbeta med många olika människor.

23 Nov 2021