Flytta in i en container?

Flytta in i en container? Är du inte klok? Nä. Jag menar jo. Det är bara en idé som jag har, och jag tycker inte den är så dum! Jag måste förklara vad jag menar. Du kanske har sett dessa tiggare, de här romska romänerna, och andra som sitter utanför Ica, utanför alla busstationer, tunnelbanor, pendeltåg, spårvagnsstationer och i centrum. Jag i alla fall ser dem precis var som helst. De utgör till och med en del av stadsbilden numera. Vi har att förhålla oss till dem, om inte annat när de säger "hej, hej" och tittar man på dem, säger de, "köpa mat". Du har med största säkerhet sett dem, och tvingats välja om du vill hjälpa dem, eller låta bli. Ibland ger jag dem något litet, och då alltid mat, aldrig pengar.

Låta hemlösa bo i container!

Idén är egentligen inte min. Jag såg en helt underbar film, som handlade om en man som tappade minnet. Han blev hjälpt av en snäll familj som bodde i en container utanför storstaden. Han hade blivit överfallen och togs om hand tills han var så pass frisk att han kunde flytta in i en egen container. Det var då jag fick idén. Varför inte låta dessa som tigger, som inte har någonstans att bo, flytta in i en container? Istället för att de bor på gatan, kunde de väl bo i en container. Eller?

Studenter med lite pengar bo i container

Sedan finns det ju de som bor hemma hos kompisar, som skulle behöva ett eget ställe att bo i. Varför inte låta container bli små minibostäder? Hyran skulle bli den samma som containerhyran, det vill säga mycket billig! Studenter har ju inte så mycket pengar! Det skulle ju kunna avhjälpa den värsta bostadsbristen. Eller vad tycker du? Ingen dålig idé, eller hur?

7 Jul 2017