Fjärrvärme är bekvämt!

Vad jag har förstått är fjärrvärme bekvämt och miljövänligt. I flera månader har vi funderat fram och tillbaka hur vi ska byta värmesystem och framför allt till vilken värmekälla vi ska byta till. Nu har vi bestämt oss; vi ska ha fjärrvärme. Vi har ju vattenburen värme i hela huset, och vill inte ha en panna längre, eftersom den går på olja. Vi måste göra oss av med allt oljeberoende. Så valet föll på fjärrvärme Uppsala, som vi uppfattar som det mest miljövänliga med de förutsättningar som vi har.

Smart återanvända värme

Fjärrvärme är bra ur flera aspekter. Eftersom Uppsala ändå eldar upp avfallet för att bli av med det, är det ju bara bra att utnyttja det. Så länge vi inte har något annat sätt än att elda upp det, är fjärrvärme det smartaste sättet att själva få värme till sitt hus eller lägenhet. Fjärrvärmen kräver bara vatten som man ändå installerar i sitt hus och rör från värmekällan. Inget mer behövs, ingen panna och inget bränsle. Smart, eller hur?

Värmepump?

Förutom fjärrvärme är det smart att ta tillvara den värme som solen producerar. Med en värmepump kan du ta tillvara den. Värmen lagras antingen i berggrunden, i vattnet eller i luften. Förmågan att kunna ta till vara den lagrade solenergin ur berg, jord, vatten och luft är ganska fantastiskt. Den energi som en värmepump tar tillvara utgörs då av ren solenergi. Det innebär att värmepumpen är en förnybar energikälla. Är du intresserad kan du skaffa det från värmepumpar Uppsala. Lycka till!

15 Aug 2017