Bra tips då ditt barn ska börja skolan

Är det så att du har ett eller flera barn som ska börja skolan till hösten? Då kan det vara bra att redan nu förbereda er inför detta. Det kan vara en stor omställning för barnet att gå från förskola till en riktig skola, där det ofta finns rikiga bänkar och andra skolmöbler från Cadiform (https://www.cadiform.se/) Om ni har chansen, besök gärna den skola som barnet ska gå på. Fråga om ni får kolla in klassrummet och annat, så att ditt barn kan se var han eller hon ska vara efter sommarlovet.

Köp hem det som barnet behöver ha

Det är bra att kanske redan nu, eller i alla fall snart köpa en skolväska för barnet. Se även till att köpa pennfodral, anteckningsböcker och skolböckerna som behövs. Sätt gärna namn på allt, från skor och kläder till väska och böcker med mera. Skriv även klassen. 

Dagen före skolstarten se till att packa väskan med allt som behövs. Se även till att barnet lägger sig i tid. 

Är det dags för förskolan?

Om det är förskola eller dagis ditt barn ska börja på till hösten, så är det bra att även förbereda för det. Idag finns det förskoleklass samt att det även finns förskola som är mer som dagis. Kolla med personalen vad det är som behöver finnas med. Ofta är det klädbyten med mera som är bra att ha där. Sen så är det inte fel att även här ha en fin skolväska, som även det förbereder för framtida skolgång.

15 Apr 2022