Bra att tänka på när det gäller julbelysning

Adventsljustakar, ljusslinga i granen, ljus ute, ljus inne, det är saker som så att säga hör julen till. Men det är viktigt att tänka på vissa saker kring julbelysningen, för att hålla det säkert. Det kan du fråga vilken elektriker i Uddevalla som helst om och de kommer att hålla med.

Det är bland annat viktigt att inte ha något brännbart nära ljusen, vare sig de levande eller de elektriska. Det kan vara fördel välja LED, då de inte alls blir lika varma. Se även till att ha en brandvarnare hemma, som fungerar.

Tänk på dessa saker

Det finns en del saker att tänka på då du ska köpa julbelysning och då du ska använda dem. Se till att fråga personalen noga om det du köper. Det så att du vet hur och var du kan använda dem. När du ska sätta upp dina juleljus, kontrollera då att sladdar samt kontakt är hela. Det får inte vara sprickor, samt att om ljusslingan har en trasig lampa som inte går byta, släng hela!

Är det så att du kan byta lampa, i slingan eller i staken, se till att den nya lampan har samma spänning och effekt som den innan. 

Andra bra saker att tänka på:

  • Blanda inte traditionella glödlampor och Led-lampor i samma adventsljusstake.
  • Placera inte ljusslingor nära lättantändligt material.
  • Märk dina transformatorer så att du kan para ihop dem med rätt ljusslinga eller dekoration. Låna aldrig transformator från en annan produkt.
  • Se till så att lampan i julstjärnan är centrerad och inte går emot papperet.
17 Dec 2021